En kvalitetsinriktad möbelverkstad med björk som specialitet.

Att dra lärdom av historien är viktigt. Både för människa och miljö. På NC använder vi vår erfarenhet av att tillverka möbler i trä utifrån olika behov, som en källa av kunskap för våra kunder. Mer än 60 års arbete med inredning har skänkt oss en djup förståelse för alla människors rätt till det offentliga rummet. Därför är vår ambition att erbjuda möbelkoncept som skapar tillgänglighet. Allt vi gör är förenat med omsorg och skaparglädje, men också med värdefull kunskap om människans och möbelns anatomi.

Det hela är väldigt enkelt. Vi vill att så många som möjligt ska kunna njuta av god möbeldesign – med hjärta och hjärna, kropp och själ. Därför arbetar vi inkluderande.
Det betyder att vi omfamnar olikheten. Förstår att alla har olika förmågor och egenskaper. Respekterar att ingen är antingen eller, utan både och. Därför ställer vi extra krav på våra möblers funktion. De ska vara anpassade för den tänkta användaren Därför tullar vi aldrig på estetiken. Därför ser vi alltid till människors olika behov och önskemål. Vår ambition är att erbjuda möbelkoncept som skapar tillgänglighet. Som främjar alla människors rätt att delta i det offentliga rummet. Vi kallar det Inclusive Design.

Mer om NC Möbler AB och deras sortiment finns på webben.

Stipendium Stiftelsen Siv & Carl Malmstens Minne

Läs mer